Home / Assam Career / DHS Assam Junior Assistant Admit Card Download 2018 at www.dhs.assam.gov.in [New Exam Date]

DHS Assam Junior Assistant Admit Card Download 2018 at www.dhs.assam.gov.in [New Exam Date]

DHS Assam Junior Assistant Admit Card Download 2018 at www.dhs.assam.gov.in

DHS Assam Junior Assistant Admit Card Download 2018 at www.dhs.assam.gov.in – The Directorate of Health & F.W. Department Assam had published the recruitment notifications for Junior Assistant, Lab Technician, Pharmacist, Pharmacist (Ayur), Radiographer and Dresser few months ago. After getting a letter on social media regarding the DHS Assam revised written Exam Date, exam time and venue we have published it below. 

The revised exam date for Junior Assistant, Lab Technician, Pharmacist, Pharmacist (Ayur), Radiographer and Dresser as given below.

Facebook Group For Free Job Alerts

The letter, which is mentioned below was send from Shri A. Goel, IAS, Commissioner & Secretary to the Govt. of Assam, Health & F.W. Department, Dispur, Guwahati-6 to the Deputy Commissioners of Cachar, Sibsagar, Nagaon, Lakhimpur, Sonitpur, Kamrup (Amingaon), Nalbari and Bongaigaon districts.

CLICK HERE TO DOWNLOAD ADMIT CARD

DHS Assam Junior Assistant Admit Card Download 2018

DHS Assam Junior Assistant Admit Card Download 2018 at www.dhs.assam.gov.in



How to Download DHS Assam Junior Assistant Admit Card

Step 1: Visit dhs.assam.gov.in

Step 2: Click on DHS Assam Written Examination Admit Card Download Link

Step 3: Insert Registration number or other required data.

Step 4: Click on Submit. 

Step 5: Please check your information carefully and take a print out of your Admit Card.




Name of the Department Directorate of Health & F.W. Department Assam (DHS Assam)
Name of the Posts Junior Assistant, Lab Technician, Pharmacist, Pharmacist (Ayur), Radiographer and Dresser
Name of the Examination DHS Assam Written Examination
Date of Written Exam 08-07-2018 
Date of Admit Card Download From 28-06-2018 (4 PM) onward
Official Website dhs.assam.gov.in
DHS Assam Written Examination Admit Card Download Link  CLICK HERE TO DOWNLOAD




DHS Assam Syllabus For Junior Assistant/Account Assistant and Other Posts:

The Directorate of Health & F.W. Department Assam will conduct Junior Assistant/Account Assistant written exam in two different slots. The details about the exam and the syllabus for Junior Assistant / Account Assistant, Dresser, Radiographer, Pharmacist, Pharmacist (Ayur), Laboratory Technician written exam is as given below:

All the question papers will be of Multiple Choice Questions type.

  • Separate OMR sheets will be provided to answer questions.
  • Special attention to candidates who applied for the posts of Grade – III (Junior Assistant / Account Assistant, Dresser, Radiographer, Pharmacist, Pharmacist (Ayur), Laboratory Technician).
  • Medium of question paper will be English.
  • Total marks allocation will be as follows.

Syllabus For Junior Assistant/Account Assistant:

Name of the Subject Marks 
General English 25
General Maths 25
General Knowledge 50
Total Marks 100

 

Syllabus for Technical Post (Dresser, Radiographer, Pharmacist, Pharmacist (Ayur), Laboratory Technician):

Name of the Subject Marks
General English 25
Subject Concerned 75
Total 100
  • There shall be separate question papers for all the posts.
  • Candidates will have to darken the appropriate circles in the OMR Sheets as instructed in the OMR sheets.
  • Selection will be made on the basis of merit, category wise.

 

DHS Assam Previous Question Papers or Model Question Papers for DHS Assam Junior Assistant Exam:

Following are some Model questions of General Knowledge for the DHS Junior Assistant Exam 2018

1. Who was the first king of Koch dynasty?
(A) Chilarai
(B) Naranarayan
(C) Vishwa Singha
(D) None of these

Ans: (B)

2. Srimanta Sankardeva was able to establish ‘Ek Saran Naam Dharma’
during which king’s rule?
(A) Bhaskarvarman
(B) Vishwa Singha
(C) Naranarayan
(D) Chilarai

Ans: (C)

3. Who was the first ruler of Koch Hajo division of Koch dynasty?
(A) Lakshmi Narayan
(B) Naranarayan
(C) Raghudev Narayan
(D) Bijit Narayan

Ans: (B)

4. The first Railway line in Assam was established in the year
(A) 1879
(B) 1880
(C) 1881
(D) 1882

Ans: (C)

5. Which traditional festival is also known as Nara Singha Bihu?
(A) Ali- Aye- Ligang
(B) Porag
(C) Baguramba
(D) Baishagu

Ans: (B)

6. When did Mughal first attacked Ahom Knigdom?
(A) 1614
(B) 1615
(C) 1604
(D) 1606

Ans: (B)

7. Haidang are the traditioanl folk songs of which tribe?
(A) Rabhas
(B) Bodos
(C) Tiwas
(D) Sonowal Kachari

Ans: (D)

8. The Brahmaputra river entering Bangladesh is known as
(A) Padma
(B) Meghna
(C) Jamuna
(D) Jaldhaka

Ans: (C)

9. Which one is the highest peak in Assam
(A) Nilachal Peak
(B) Laike Peak
(C) Patkai Peak
(D) Kanduli Peak

Ans: (B)

10. Sati Sadhani was a queen of which dynasty/ kingdom
(A) Ahom
(B) Koch
(C) Chutia
(D) Dimasa

Ans: (C)

Disclaimer: As we have already mentioned that the source of this letter is social media, therefore we do not guarantee regarding the authenticity of the letter and AssamJobAlerts.com is not associate from any angle with the entire recruitment process. We had published this letter only for the better preparation of the candidates who are going to appear in the exam. AssamJobAlerts.com is not responsible for any kind of mismatch of information regarding DHS Assam Exam Date etc.

 

Check Also

Darrang College, Tezpur Recruitment 2018 For Various Posts On Ad-Hoc Basis

Darrang College, Tezpur Recruitment 2018 For Various Posts On Ad-Hoc Basis

Darrang College, Tezpur Recruitment 2018 For Various Posts On Ad-Hoc BasisContents1 Darrang College, Tezpur Recruitment …