Home / Online Mock Tests / Online Mock Test Model paper For Aptitude and Reasoning of DTE Junior Assistant Recruitment

Online Mock Test Model paper For Aptitude and Reasoning of DTE Junior Assistant Recruitment

Online Mock Test Model paper For Aptitude and Reasoning of  DTE Junior Assistant Recruitment



Through this Online Mock Test or model paper for Directorate of Technical Education (DTE) Junior Assistant Exam you can check your preparation for the exam on Aptitude and Reasoning. Here we try to provide you the expected pattern of question paper. This question paper is set by Assamjobalerts.com ‘s team and there no other third party or the concerned department involvement in set up the questions. We conduct this online test only for our website  readers, which means we want help our website readers on their preparation for the exam. In this test we provide only 15 number of questions, which does not mean that in exam the question pattern will be same. Please appear all 15 questions to know your score. To concrete your preparation appear the test as many times as possible !

Online Mock Test Model paper For Aptitude and Reasoning of DTE Junior Assistant Recruitment

Note: Remember one thing, here we do not put any negative marks for wrong answer but in actual exam 4 marks will be awarded for every correct answer and 1 mark will be deducted for every wrong answer.



Click Here For More Updated Notifications

Good Luck!!!

1. 2/3 of 5/4 of 6/7 of 2170= ?

2/3*5/4*6/7= 1550

2. 236.05-316.87+238.85=?

3. 1, 3, 7, 15, 31, ……… what will come next?

1+2=3, 3+4=7, 7+8=15, 15+16=31, 31+32=63 (So 63 is the Correct Answer)

4. 3, 9, 15, 21, 27, ……… what will come next?

3+6=9, 9+6=15, 15+6=21, 21+6=27, 27+6=33 (So 33 is the Correct Answer)

5. 1, 5, 14, 30, 55, ………. what will come next?

1+2*2=5, 5+3*3=14, 14+4*4=30, 30+5*5=55, 55+6*6=91 (So 91 is the Correct Answer)

6. Two Trains A and B started to move from Patna to Delhi at 6 am and 6:30 am at the speed of 60 km/h and 90 km/h. How far away from Patna will they meet each other?

7. If A & B completed a work together in 6 days. If A completed the same work in 10 days alone. Then how many days will B complete the same work alone ?

8. The ratio of present age of A & B is 2:3. The present age of A is 20 years. Find the age of B after 5 years.

9. The present ratio of age of A & B is 3:5. If the sum of present age of A & B is 48 years. Find the ages of A & B before 5 years.

10. The average age of a husband and his wife was 23 years at the time of their marriage. After 5 years they have a 1 year old child. The average age of family now is ?

11. Find the Compound Interest on Rs. 10,000 at the rate of interest 6% for, One and Half years, compound annually.

12. Bear : Russia :: Peacock : ?

13. In a certain code, CORNER is written as GSVRIV. Then CENTRAL be written in that code?

14. AZ, GT, MN, ?, YB

15. JE, LH, OL, SQ, ?

Click Here For More Updated Notifications

Check Also

Online mock test for Assam Secretariat recruitment exam 2017 of Computer Operator and JAA

Online Mock Test Model paper For General Knowledge Exam Question for ASTC ASSAM office assistant recruitment

Online Mock Test Model paper For General Knowledge Exam Question for ASTC ASSAM office assistant …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *